Responsive image

Zeitschriftenbeiträge (peer-reviewed)

2016

Wenban-Smith, H.; Faße, A.; Grote, U. (2016): Food security in Tanzania: The challenge of rapid urbanization. Food Security 8 (5), S.973-984.
Volltext

Khatri-Karki, S.; Faße, A.; Grote, U. (2016): The role of standards in domestic food value chains in Sub-Saharan Africa: A review article. African Journal of Horticultural Sciences (AJHS) 9, S.41-53.

Hofmeister, H.; Faße, A.; Grote, U. (2016): Die Bedeutung von privaten Lebensmittelstandards in den Supermarktwertschöpfungs-Ketten in Kenia am Beispiel von traditionellem Blattgemüse. In: Dirksmeyer, W., Schulte, M., Theuvsen, L. (eds); Aktuelle Forschung in der Gartenbauökonomie: Nachhaltigkeit und Regionalität – Chancen und Herausforderungen für den Gartenbau. Tagungsband zum 2. Symposium für Ökonomie im Gartenbau, 1.März 2016, Thünen-Institut, Braunschweig.

Krause, H.; Faße, A.; Grote, U. (2016): The impact of specializing in African indigenous vegetable production on food security among Kenyan vegetable producers. In: Dirksmeyer, W., Schulte, M., Theuvsen, L. (eds) : Aktuelle Forschung in der Gartenbauökonomie: Nachhaltigkeit und Regionalität – Chancen und Herausforderungen für den Gartenbau. Tagungsband zum 2. Symposium für Ökonomie im Gartenbau, 1.März 2016, Thünen-Institut, Braunschweig.

2015

Graef, F.; Schneider, I.; Faße, A.; Gremer, J.; Gevorgyan, E.; Haule, F.; Hoffmann, H.; Kahimba, F.; Kashaga, L.; Kissoly, L.; Lambert, C.; Lana, M.; Mahoo, H.; Makoko, B.; Mbaga, S.; Mmbughu, A.; Mrosso, L.; Mutabazi, K.; Mwinuka, L.; Ngazi, H.; Nkonja, E.; Reif, C.; Said, S.; Schaffert, A.; Schaefer, M.; Schindler, J.; Sieber, S.; Swamila, M.; Welp, H.; William, L.; Yustas, Y. (2015): Assessment of upgrading strategies to improve regional food security in Tanzania: Food Processing, waste management and bioenergy, and income generation. Outlook in Agriculture 44 (3), S.179-186(8).
Volltext

Graef, F.; Schneider, I.; Faße, A.; Germer, J.; Gevorgyan, E.; Haule, F.; Hoffmann, H.; Kahimba, F.; Kashaga, L.; Kissoly, L.; Lambert, C.; Lana, M.; Mahoo, H.; Makoko, B.; Mbaga, S.; Mmbughu, A.; Mkangwa, S.; Mrosso, L.; Mutabazi, K.; Schindler, J.; Sieber, S.; Swamila, M.; Welp, H.; William, L.; Yustas, Y. (2015): Natural resource management and crop production strategies to improve regional food systems in Tanzania. Outlook in Agriculture 44 (2).
Volltext

Faße, A.; Winter, E. (2015): Food grows on women’s trees. In FAO (2015): Enhancing gender equality in the management of Africa’s natural resources. Nature & Faune 29 (1), S.54-59.

2014

Faße, A.; Winter, E.; Grote, U. (2014): Bioenergy and Rural Development: The Role of Agroforestry in a Tanzanian Village Economy. Ecological Economics (106), S.155-166.
Volltext

Winter, E.; Faße, A.; Frohberg, K. (2014): Food security, Energy Equity, and the Global Commons: a Computable Village Model applied to sub-Saharan Africa. Regional Environmental Change 15 (7), S.1215-1227.
Volltext

2012

Röttgers, D.; Faße, A.; Grote, U. (2012): The Canola Oil Industry and EU Trade Integration: A Gravity Model Approach. In: Operations Research Proceedings 2012 – Selected Papers of the International Annual Conference of the German Operations Research Society (GOR); Helber, S., Breitner, M., Rösch, D., Schön, C., Graf von der Schulenburg, J.M., Sibbertsen, P., Steinbach, M., Weber, S. and A. Wolters (2013), S.363-368.


Zeitschriftenbeiträge

2013

Faße, A.; Grote, U. (2013): The Economic Relevance of Sustainable Agroforestry Practices: An Empirical Analysis from Tanzania.. Ecological Economics, 94, S.86-96.
Volltext

Faße, A.; Grote, U. (2013): The role of cultivation in Livelihood Strategies of small-scale households in rural Tanzania.. Regional Environmental Change 15 (7), S.1203-1214.
Volltext

2011

Faße, A.; Grote, U.; Winter, E. (2011): Recent developments in applying environmental value chain analysis.. Environmental Economics 2 (3), S.74-86.


Beiträge in Monografien, Sammelwerken und Schriftenreihen

2013

Stellmacher, T.; Faße, A.; Garcia-Yi, J.; Grote, U. (2013): Conserving Agrobiodiversity on Small-Scale Farms in Developing Countries through Innovative Market-Based Instruments. In: Christinck, A. and M. Padmanabhan (eds.) (2013): Cultivate Diversity! A Handbook on Transdisciplinary Approaches to Agrobiodiversity Research. Margraf Publishers, Weikersheim.

2005

Wirthgen, A.; Faße, A. (2005): Consumers’ View and Awareness of Genetically modified Food. In: Theuvsen, L., Spiller, A., Peupert, M. und G. Jahn (eds.) (2007): Quality Management in Food Chains, Wageningen, Netherlands.


Sonstige Veröffentlichungen

2014

Graef, F.; Sieber, S.; Mutabazi, K.; Asch, F.; Biesalski, H.; Bitegekof, J.; Bokelmann, W.; Bruentrup, M.; Dietrich, O.; Elly, N.; Faße, A.; Germer, J.; Grote, U.; Herrmann, L.; Herrmann, R.; Hoffmann, H.; Kahimba, F.; Kaufmann, B.; Kersebaum, K.; Kilembe, C.; Kimaro, A.; Kinabo, J.; König, B.; König, H.; Lana, M.; Levy, C.; Lyimo-Macha, J.; Makoko, B.; Mazoko, G.; Mbaga, S.; Mbogoro, W.; Milling, H.; Mtambo, K.; Mueller, J.; Mueller, C.; Mueller, K.; Nkonja, E.; Reif, C.; Ringler, C.; Ruvuga, S.; Schaefer, M.; Sikira, A.; Silayo, V.; Stahr, K.; Swai, E.; Tumbo, S.; Uckert , G. (2014): Framework for participatory food security research in rural food value chains. Global Food Security 3, S.8-15.

2009

Faße, A.; Grote, U.; Winter, E. (2009): Value Chain Analysis Methodologies in the Context of Environment and Trade Research. Discussion Paper No. 429. Institute for Environmental Economics and World Trade, University of Hannover.