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Project duration: 2022-01-01 - 2025-12-31

'HSWT goes international: Internationalising Best Practices' (HAW.International – Module B)

Weihenstephan-Triesdorf University of Applied Sciences (HSWT) has unique expertise in the field of applied life sciences, which are in high demand across the globe. Previous internationalisation activities include a wide range of international Master’s degree programmes, numerous international university partnerships, participation in the Erasmus programme, enhanced networking, collaboration in international development and research, digitalisation in international teaching, the creation of i...

International Internationale Studiengänge Internationalisation Internationalisierung Weitere Forschungsfelder


Project duration: 2021-01-01 - 2024-12-31

"TOMATO - Harnessing of Efficient Vegetable and Fruit Production, Processing and Marketing Systems in Ethiopia through Practice Based Education and Participatory Research"

The project "TOMATO - Harnessing of Efficient Vegetable and Fruit Production, Processing and Marketing Systems in Ethiopia through Practice Based Education and Participatory Research" of the Weihenstephan-Triesdorf University of Applied Sciences (HSWT) and the three Ethiopian universities Bahir Dar University, Hawassa University and Arsi University funded by German Academic Exchange Service (DAAD) aims at introducing and strengthening practice-oriented higher education in the food processing ...

Ausbildung im Bereich Lebensmitteltechnologie Ernährung Inkubator International Nachernteverluste


Project duration: 2021-01-01 - 2024-12-31

Smart Indoor Farming S2

Energieeffizienz Geschlossene Systeme Indoor Farming LED Belichtung


Project duration: 2020-05-01 - 2022-10-31

Entwicklung eines fermentierten Proteingetränks mittels pulsed electric fields und enzymatischer bzw. fermentativer Extraktion gewonnenem Brennnesselprotein (aus Urtica dioica L.) mit einzigartigem Nährstoffprofil (ProgUrt)

Im Rahmen des Projektes soll erstmals ein veganes, nicht-allergenes, proteinreiches und gut bekömmliches Getränk mit einer hohen biologischen Wertigkeit auf Basis von Brennnesseln entwickelt werden, das über ein einzigartiges Nährstoffprofil verfügt. Um eine energieeffiziente und möglichst vollständige Extraktion der Brennnesselproteine zu ermöglichen, soll ein hochmodernes und innovatives Verfahren basierend auf der pulsed electric fields (PEF)-Technologie zum Aufschluss der Brennnessel entw...

Extraktion Nachwachsende Rohstoffe Pflanzenproteine Produktentwicklung


Prof. Dr. Özlem Özmutlu Karslioglu


Hochschule Weihenstephan-Triesdorf

Fakultät Gartenbau und Lebensmitteltechnologie
Am Staudengarten 10
85354 Freising

T +49 8161 71-5232
F +49 8161 71-52351
oezlem.oezmutlu[at]hswt.de