Responsive image





Lagerverhalten neuer Apfelsorten

Kittemann, D. (2016)

Intervitis Interfructa Hortitechnica "Nachhaltiger Alpenländischer Obstbaukongress", 29.11.2016.



Die wichtigsten physiologischen Lagerschäden beim Apfel

Kittemann, D. (2016)

Obstbau 41 (9), S. 471-474.



Wichtige Maßnahmen zur Optimierung der Kernobstlagerung

Kittemann, D. (2016)

Besseres Obst (8).



Drosophila Suzukii in der Anbau-Praxis. Ergebnisse einer Umfrage zur Bedeutung und Bekämpfung der Kirschessigfliege

Vogt, K.; Kittemann, D. (2016)

Obstbau 40 (7).



Nacherntephysiologie und Lagerung von Steinobst und künftige obstbauliche Arbeitsschwerpunkte an der Hochschule Weihenstephan-Triesdorf

Kittemann, D. (2016)

Treffen AK Steinobst in Freising, 18.07.2016.



Lagerkrankheiten und Lagerung von Kernobst

Kittemann, D. (2016)

Azubi-Tag 2016 für Bayern und Baden-Württemberg, 19.03.2016.



Storability of ‘Galant®’ and ‘Natyra’: Two New Apple Cultivars for Organic Fruit Production

Neuwald, D.; Spuhler, M.; Wünsche, J.; Kittemann, D. (2016)

Short Contributions, 17th international Conference on Organic Fruit-Growing, Stuttgart.



Optimierung der Kernobstlagerung

Kittemann, D. (2016)

Fränkischer Kernobsttag 2016, 26.01.2016.



The Incidence of Neofabraea spp. in ‘Pinova’ Apples Can be Reduced at Elevated Storage Temperatures

Neuwald, D.; Kittemann, D. (2016)

Short Contributions, III the International Symposium on postharvest pathology (ISHS) "in press". .



Influence of Hot Water Dipping on the Fruit Quality of Organic Produced ‘Topaz’ Apples

Neuwald, D.; Kittemann, D. (2016)

Short Constribution, III International Symposium on postharvest pathology (ISHS) "in press".



Kernobstlagerung: Bedeutung und Steuerung der Luftfeuchtigkeit

Kittemann, D. (2015)

Gartenbauprofi (8), S. 8-10.



Energiesparende Lagerverfahren

Neuwald, D.; Spuhler, M.; Kittemann, D.; Wünsche, J. (2015)

Öko-Obstbau (3), S. 4-6.


mehr

Zwei vielversprechende Sorten für den Bio-Anbau, Lagerfähigkeit von ‚Natyra‘ und ‚Galant‘

Neuwald, D.; Spuhler, M.; Kittemann, D.; Wünsche, J. (2015)

Öko-Obstbau (3), S. 7-9.



Effects of 1-MCP treatment in combination with ethylene on storage behavior and fruit ripening of 'conference' pears

Neuwald, D.; Streif, J.; Kittemann, D. (2015)

Acta Horticulturae 1079, S. 459-464.
DOI: 10.17660/ActaHortic.2015.1079.60


Peer Reviewed
mehr

Internal browning in Kanzi ® apples − reasons and possibilities to reduce the disorder

Kittemann, D.; Neuwald, D.; Streif, J. (2015)

Acta Horticulturae 1079, S. 409-414.
DOI: 10.17660/ActaHortic.2015.1079.52


Peer Reviewed
mehr

Haltbarkeit von Obst und Gemüse

Kittemann, D. (2015)

DGE-BW-Forum 2016 (Deutsche Gesellschaft für Ernährung e. V.), Universität Hohenheim, 19.03.2015.



Aktuelles zur Lagerung von Kernobst

Kittemann, D. (2015)

Kernobsttag Hessen, 03/2015.



Effect of high temperature and 1-MCP application or dynamic controlled atmosphere on energy saving during apples storage

Kittemann, D.; McCormick, R.; Neuwald, D. (2015)

European Journal of Horticultural Science 80 (1), S. 33-38.
DOI: 10.17660/eJHS.2015/80.1.5


Open Access Peer Reviewed
mehr

CO2 skin burning of ‘Cameo’ apples during CA storage - reasons and possibilities to reduce the disorder

Neuwald, D.; Streif, J.; Kittemann, D. (2015)

Acta Horticulturae (1071), S. 711-716.
DOI: 10.17660/ActaHortic.2015.1071.94


Peer Reviewed
mehr

Optimized air flow in commercial CA storage room for apples

Neuwald, D.; Kittemann, D.; Spuhler, M.; Rux, G.; Linke, M.; Geyer, M. (2015)

Acta Horticulturae (1079), S. 403-408.
DOI: 10.17660/ActaHortic.2015.1079.51


Peer Reviewed
mehr